Publicaties

Histories maakt de goede praktijken van en voor erfgoedvrijwilligers bekend via analoge en digitale publicaties. We publiceren die in uiteenlopende papieren en digitale formats: van een nieuwsbericht tot een toolbox, van een brochure tot een boek. Daarnaast geven we op geregelde tijdstippen twee periodieken uit: Tijd-Schrift, een wetenschappelijke publicatie met onderzoek op het raakvlak van geschiedenis en erfgoedpraktijken, en het meer toegepaste Histories Magazine dat methodieken en goede voorbeelden deelt.

Ontdek onze publicaties boordevol inspiratie en informatieGeweldig en gewild

50 praktijkverhalen over vrijwilligerswerk in de erfgoedsector

Vrijwilligers in de erfgoedsector. Hoe doen ze het? Waar halen ze de mosterd? Welke obstakels komen ze tegen, en hoe gaan ze daarmee om?

De vijf v’s van vrijwilligerswerk

Stappenplan voor een succesvolle vrijwilligerswerking in je erfgoedorganisatie

De vijf V’s van het vrijwilligersbeleid‘ is een brochure boordevol met praktische tips om je vrijwilligersbeleid op de sporen te zetten.

ABC van vrijwilligers in de erfgoedsector

In dit ABC krijgt u een toegankelijk overzicht van 26 belangrijke, interessante of verrassende tendensen en praktijken in het vrijwilligerswerk en de mogelijkheden ervan voor uw erfgoedorganisatie.

Van aanwinst tot zaaltekst

Hoe beheer je een collectie lokaal erfgoed

Een collectie lokaal erfgoed beheren is niet eenvoudig. Hoe moet je objecten inventariseren? Hoe bewaar je de verschillende materialen?

De publicatie 'Van Aanwinst tot Zaaltekst' kost 10 euro (inclusief verzendingskosten) en kan besteld worden via info@historiesvzw.be.