NIEUW! Inspiratieavonden Tijd-Stories – Inspiratie voor jouw erfgoedverhaal

In dit gloednieuw vormingsconcept word je verrast door nieuwe inspiratie, (archief)bronnen, thema’s en initiatieven rond heemkunde, genealogie en volkskunde. Ontdek op een interactieve manier recent wetenschappelijk onderzoek over Vlaams erfgoed dat jouw interesse en persoonlijk onderzoek zal inspireren. Met artikels uit het tijdschrift ‘Tijd-Schrift – Erfgoedpraktijk in Vlaanderen’ als leidraad gaan auteurs in interactie met alle deelnemers en worden getuigenissen van erfgoedvrijwilligers uitgewisseld. Academici, studenten, erfgoedvrijwilligers, heemkundigen, genealogen en het brede geïnteresseerd publiek leren zo elkaar en van elkaar. Enige drempelvrees of achtergrondkennis is helemaal niet nodig: iedereen is meer dan welkom om deel te nemen. 

De curator van deze reeks is Maarten Larmuseau en elke vorming vindt plaats op een unieke erfgoedlocatie van onze universitaire partners waaronder KU Leuven, UAntwerpen en UGent.  

Schrijf je nu al in want de plaatsen zijn beperkt. Je hoeft niet aan alle inspiratieavonden deel te nemen (dat mag natuurlijk). Schrijf je dus enkel in voor de avond(en) waaraan je kan deelnemen.

Wanneer en waar?

  • Donderdag 13 oktober 2022 tussen 19-21u aan UAntwerpen, Antwerpen (stadscentrum)
  • Donderdag 10 november 2022 tussen 19-21u aan KU Leuven, Leuven (stadscentrum)
  • Donderdag 8 december 2022 tussen 19-21 aan UGent, Gent (stadscentrum)

Meer informatie over adres, parkeermogelijkheden, openbaar vervoer en sprekers volgt geleidelijk na 1 september 2022.

Prijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 5 euro per avond voor erfgoedvrijwilligers, zij die de cursus in hun vrije tijd volgen en studenten. Andere deelnemers betalen 15 euro per avond. Na het invullen van het inschrijvingsformulier krijg je alle gegevens voor de betaling.

Meer informatie?

Contacteer Maarten Larmuseau via maarten.larmuseau@historiesvzw.be

Doelgroep

Iedereen die geïnteresseerd is in genealogie, heemkunde en volkskunde. Achtergrondkennis is helemaal niet nodig.

Organisatie en partners

Histories in samenwerking met UAntwerpen, KULeuven en UGent

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan tot een dag voor de eigenlijke vormingsavond via onderstaand inschrijvingsformulier. Het aantal deelnemers wordt beperkt tot maximaal 30 personen. Voor ons vormingsaanbod gelden onze annuleringsvoorwaarden. Een week voor elke vorming krijgen alle deelnemers de twee artikels uit Tijd-Schrift die besproken zullen worden.

Praktisch

Lesgever

Data

13-10-2022 19:00
Antwerpen

10-11-2022 19:00
Leuven

08-12-2022 19:00
Gent

Prijs

5 euro / 15 euro