Online evenement: Familiegeschiedenis vandaag en morgen

Hoe ziet familiegeschiedenis er vandaag uit en hoe gaan we er morgen mee aan de slag? Leer er alles over op dit online evenement. Experten lichten recente evoluties toe in het domein, en Histories lanceert de vernieuwde website www.familiegeschiedenis.be.

Op 16 april vertellen onze sprekers over de toekomstperspectieven voor familiegeschiedenis, telkens vanuit hun eigen expertisedomein. Ontdek in de loop van de namiddag hoe familiegeschiedenis zich verhoudt tot wetenschap, digitale technologie en onze diverse samenleving. De korte lezingen worden gegeven door rijksarchivaris Annelies Coenen (over de nieuwe virtuele zoekomgeving van het Rijksarchief), door professor Maarten Larmuseau (over genetica), door Peter Eyckerman (over de digitalisering van familiefoto’s), door professor emeritus Luc Chalmet (over de laatste trends in genealogische software), door Nadia Nsayi (over haar boek ‘Dochter van de dekolonisatie’) en Diane De Keyzer (over vondelingen, taboeonderwerpen en de geschiedenis van de vrouw).

Histories bouwt zelf mee aan de toekomst van familiegeschiedenis, want we stellen voor het eerst ook de nieuwe www.familiegeschiedenis.be voor.

Datum en tijdstip

16 april 2021, 14u-16u30, met inloop vanaf 13u45.

Online.

Meer informatie?

Vragen over de organisatie van het evenement? Contacteer Lori Verhoeven (Lori.Verhoeven@historiesvzw.be). Vragen over de vernieuwing van de website www.familiegeschiedenis.be? Contacteer Thijs Dekeukeleire (Thijs.Dekeukeleire@historiesvzw.be).

Doelgroep

Iedereen met een interesse in familiegeschiedenis is welkom, met of zonder voorkennis.

Organisatie en partners

De vernieuwde website www.familiegeschiedenis.be is een project van Histories, in samenwerking met Familiekunde Vlaanderen en het Instituut voor Publieksgeschiedenis (UGent), met medewerking van het Rijksarchief.

Inschrijven

Het online evenement is gratis, maar inschrijven is wel verplicht, via onderstaand inschrijvingsformulier. Inschrijven kan tot 24 uur voor het evenement. Deelnemers krijgen de dag voordien een uitnodiging voor het digitaal platform.

Praktisch

Lesgever

Data

16-04-2021 14:00
Online

Prijs

Gratis