Histories-stand legt vaders in de watten op het congres van Familiekunde Vlaanderen

Onze partnerorganisatie Familiekunde Vlaanderen organiseert op zaterdag 19 maart in Lier haar congres. ‘De Groten van Lier’ vormt de rode draad doorheen deze jaarlijkse hoogmis van de genealogie. Wie kent niet schrijver Felix Timmermans, klokkenmaker Louis Zimmer en schilder baron Isidoor Opsomer, om er maar enkelen te noemen? Bovendien speelde Lier een niet onbelangrijke rol in onze Bourgondische en Habsburgse geschiedenis.

Het congres combineert interessante lezingen met een standen- en boekenbeurs. Ook Histories tekent present op deze beurs en heeft voor iedereen wat wils in petto.

Programma Histories-stand

  • Doorlopend: Maak kennis met de werking van Histories en de collega’s achter de schermen. Ontdek www.sprekerslijst.be, www.familiegeschiedenis.be, Tijd-Schrift en nog veel meer. Heb je een vraag over de werking van Histories? Wees welgekomen!
  • 11u30-12u30: MamaMito-Meet&Greet met Prof. dr. Maarten Larmuseau voor iedereen met vragen over het MamaMito-project of haar/zijn persoonlijke onderzoeksresultaten.
  • 13u00: Korte lezing over het burgerwetenschapsproject Getuigenissen door coördinator Tom Bervoets (VUB). Aansluitend is er de mogelijkheid om jouw (specifieke) vragen voor te leggen aan Tom.
  • 15u00-17u00: MamaMito-Meet&Greet met Prof. dr. Maarten Larmuseau voor iedereen met vragen over het MamaMito-project of haar/zijn persoonlijke onderzoeksresultaten.

Vaderdag

Papa’s en pluspapa’s worden bovendien extra in de watten gelegd. Hoe? Dat ontdek je aan de stand van Histories. Waarom? 19 maart viert de Antwerpse regio Vaderdag, en dat kan Histories (als o.m. trekker van cultuur van alledag) natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Deelnemen aan het congres?

Je kan de stand van Histories terugvinden in CC Vredeberg (Vredebergstraat 12-14, 2500 Lier). De standenbeurs is vrij te bezoeken, je hoeft je hiervoor niet in te schrijven. Wil je echter deelnemen aan de lezingen van het congres, dan is inschrijven wel verplicht. Meer informatie hieromtrent kan je terugvinden bij partnerorganisatie Familiekunde Vlaanderen via ‘55ste Nationaal Congres Familiekunde Vlaanderen: De Groten van Lier’.

Nog vragen?

Bij verdere vragen of opmerkingen kan je een mailtje sturen naar shari.huygebaert@historiesvzw.be. Shari helpt je graag verder.

Alvast tot op het congres van Familiekunde Vlaanderen!