Nieuwe BIS-medewerker archief in het team: Joyce Rosseel

Histories stelt een nieuwe toevoeging aan het team voor: Joyce Rosseel. Joyce gaat als BIS-medewerker aan de slag  met het digitaal documentbeheer. Haar grootste taak is het herwerken van de centrale mappenstructuur van de organisatie.

Geschiedenis en erfgoed zijn al van jongs af aan een passie geweest voor Joyce. In 2019 behaalde ze een masterdiploma Geschiedenis aan de VUB. De interesse in de erfgoed- en archiefsector heeft haar naar een vervolgopleiding Archivistiek: Erfgoed- en Hedendaags documentbeheer geleid, die ze succesvol afrondde in de zomer van 2021. Ze heeft hier nog geen moment spijt van gehad: ‘Het is een interessante wereld met zoveel verschillende aspecten en om daar een klein deeltje van te zijn spreekt mij enorm aan.’

Joyce vindt het omzetten van de theorie uit haar opleiding naar de praktijk een zeer leerzaam en boeiend proces. Als pas afgestudeerde kan het nogal moeilijk zijn in de juiste sector terecht te komen. Ze ziet deze stage dan ook als de perfecte opportuniteit om een eerste stap te zetten op de arbeidsmarkt en kennis te maken met bepaalde facetten die minder aan bod kwamen tijdens haar opleiding. Met deze stage hoopt ze relevante en interessante werkervaring op te doen die haar in de nabije toekomst kunnen helpen aan een vaste job in de sector.

‘Bij Histories kom je terecht in een warme en aangename sfeer. Je wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te doen die niet meteen in je eigen comfortzone liggen maar die uiteindelijk wel de moeite waard zijn. Ik ben dan ook dolblij dat ik deze kans heb gekregen.’ Aan enthousiasme ontbreekt het Joyce dus zeker niet!

Welkom Joyce en veel succes!

Je kan Joyce contacteren via joyce.rosseel@historiesvzw.be