Nieuwe BIS-medewerker ICE in het team: Laura Hemelings

Histories is sinds kort een teamlid rijker. Laura Hemelings zal een helpende hand bieden in het kader van een beroepsinlevingsstage (BIS). Ze heeft een bachelor in de geschiedenis, een master in de sociale en culturele antropologie en een master-na-master of Cultures and Development Studies (CADES) op zak.

Laura is niet aan haar eerste werkervaring toe en brengt ervaring uit het onderwijs, de communicatiesector en de bibliotheekwereld met zich mee. In 2019 nam ze als creditstudent enkele vakken op van de master in de geschiedenis aan de UGent. Hierdoor flakkerde haar passie voor geschiedenis weer op.

Laura wil concreter aan de slag met haar vooropleiding en de beroepsinlevingsstage bij Histories vzw is hiervoor de ideale gelegenheid. Haar stage focust op twee pistes: de rituelendatabank actualiseren en ICE-dossiers mee begeleiden. Voor haar een ideale combinatie. Ze kan haar inhoudelijke kennis over rituelen verdiepen, wat mooi aansluit bij haar masterthesis over begijnencultuur.

Daarnaast biedt de job haar veel menselijk contact dankzij het ondersteunen van de ICE-dossiers over verschillende thema’s, van de reuzencultuur, over het schutterserfgoed tot de Geelse gezinsverpleging. Als antropologe kan ze bijzonder goed nuanceren en heeft ze oog voor meerstemmigheid. Die meerstemmigheid wil ze ook laten weerklinken in de rituelenfiches.

Via de beroepsinlevingsstage doet Laura praktijkervaring op in de cultureel erfgoedsector. Ze leert de diverse gemeenschappen en hun erfgoednoden kennen. Daarnaast pikt ze de methodieken op om die gemeenschappen weerbaarder te maken en een erfgoedzorgtraject op maat uit te werken.

Welkom Laura en veel succes!

Je kan Laura bereiken via laura.hemelings@historiesvzw.be