Nieuwe BIS-medewerker vrijwilligerswerking in het team: Yvon Eikenaar

Sinds kort is Yvon Eikenaar actief als BIS-medewerker bij Histories. Zij zal zich de komende maanden inzetten voor de vrijwilligerswerking, waarbij haar focus komt te liggen op het project ‘Inclusive Museums’.

Na een studie Communicatie aan een Nederlandse hogeschool besloot Yvon Geschiedenis te studeren aan de KU Leuven. Daar specialiseerde ze zich in religie- en cultuurgeschiedenis van de Vroegmoderne Tijd. Het onderwerp van haar masterthesis sloot hier gelukkig perfect bij aan; ze onderzocht de rol van feestende, devote en adellijke jongeren tijdens de Antwerpse Beeldenstorm van 1566. Na haar studie mocht ze zich officieel inschrijven als inwoner van Vlaanderen. Met een diploma Geschiedenis en Communicatie in de hand, droomt Yvon al enkele jaren over een carrière in de Vlaamse erfgoedsector.

De beroepsinlevingsstage bij Histories vindt ze een zeer goed middel om deze ambitie te verwezenlijken: ‘Doordat de organisatie zich richt op heel Vlaanderen, vergroot ik mijn netwerk en leer ik het Vlaamse erfgoedveld goed kennen.’ Dit is erg waardevol voor Yvon aangezien ze als ‘Nedervlaming’ nog veel over Vlaanderen wil leren. Het Vlaamse Erfgoed spreekt haar in het bijzonder aan omdat het vaak ouder, authentieker en ongerepter is dan in Nederland.

Yvon kijkt ernaar uit om deze nieuwe fase te starten met Histories vzw.

Welkom Yvon en veel succes!

Je kan Yvon contacteren via yvon.eikenaar@historiesvzw.be