Nieuwe BIS-medewerker zakelijke werking: Jan Verstappen

Deze maand gingen er maar liefst drie nieuwe BIS-medewerkers aan de slag bij Histories. Samen met Lise en Zoë mochten we ook Jan Verstappen verwelkomen. Jan is van opleiding historicus en behaalde in 2018 zijn master aan de Universiteit Antwerpen. Naast een grote passie voor erfgoed en geschiedenis brengt Jan ook enige expertise uit de financiële sector met zich mee. Onder de vleugels van zakelijk medewerkster Frauke zet hij mee zijn schouders onder de zakelijke werking bij Histories.

Omdat het niet eenvoudig is om onmiddellijk aan de slag te gaan in de cultureel-erfgoedsector ging Jan in de financiële sector werken toen hij net afstudeerde. Een interessante wereld, maar toch niet helemaal zijn passie: ‘Ik heb graag bij de bank gewerkt. Daar is mijn affiniteit met de zakelijke en cijfermatige kant van het bedrijfsleven ook gegroeid.’ Die werkervaring hoopt Jan te kunnen aanwenden bij de uitoefening van zijn rol als zakelijk medewerker bij Histories.

Jan heeft nog geen spijt van zijn beslissing om met het BIS-traject bij Histories te starten: ‘Ik word hier met open armen ontvangen. Door de coronapandemie werken we allemaal van thuis uit. Maar desondanks onderhouden we wel een fijn en open contact tussen de collega’s.’ Als we vragen naar zijn ambities op de langere termijn is Jan duidelijk: ‘Ik ben heel blij met deze kans. Werken in de culturele sector was altijd mijn grote ambitie. De zakelijke werking ondersteunen is ook iets dat ik echt leuk vind. Hopelijk kan het ook mijn positie op de arbeidsmarkt verstevigen, en kan ik later ergens vast aan de slag!’.

Welkom Jan en veel succes gewenst!

Jan is te bereiken via Jan.Verstappen@historiesvzw.be of telefonisch via 0476 44 97 66.