Nieuwe communicatieverantwoordelijke: Sarah Pardon

Op 10 mei start Sarah Pardon als communicatieverantwoordelijke bij Histories vzw. Ze behaalde een master in Vergelijkende Moderne Letterkunde in 2010 aan UGent en volgde nadien een interuniversitaire master-na-masteropleiding in Literatuurwetenschappen (VUB, KU Leuven, UAntwerpen en UGent).

Wat spreekt mensen aan in teksten? Die vraag komt steeds terug in de loopbaan van Sarah. De link tussen communicatie, geschiedenis en wetenschappen is daarbij nooit veraf.

Tijdens haar doctoraatsonderzoek onderzocht ze wat lezers aantrekt in tekstuele representaties van het verleden. Diezelfde nieuwsgierigheid naar de kracht van inspirerende teksten past ze met plezier toe binnen het domein van communicatie.

In de zorgsector raakte ze vertrouwd met communicatie op maat van mantelzorgers en vrijwilligers. Waardering en erkenning staan hierbij centraal. Dankzij haar ervaring als redacteur bij een academische uitgeverij slaat ze graag de brug tussen wetenschappen en het brede publiek.

Sarah werkt het communicatietraject mee uit waarbij we samen schrijven aan het verhaal van Histories vzw. Daarnaast staat ze in voor de verschillende communicatiekanalen.

Voor Sarah is Histories vzw de ideale plek om haar engagement voor vrijwilligers te verenigen met haar ervaring als allround communicatiemedewerker en haar passie voor cultuur en geschiedenis. Welkom Sarah!