Nieuwe stage-medewerker ICE in het team: Delphine Hanssens

Tot half mei vervoegt Delphine Hanssens het team van Histories. Ze zit momenteel in de laatste fase van haar master Publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daar leert ze hoe ze geschiedenis toegankelijk kan maken voor een breed publiek. Ook wie het niet beseft, is immers dagelijks bezig met geschiedenis. Haar stage bij Histories past dan ook perfect binnen de opleiding.

Ze zal bij ons namelijk werken aan de begeleiding van de schuttersverenigingen die hun erfgoed willen inventariseren. Ze vindt het belangrijk om te luisteren naar de vragen en noden van de erfgoedgemeenschappen. Enkel op die manier kunnen we erfgoed duurzaam bewaren voor de toekomst. Verder zal ze ook nog wat fiches schrijven voor de rituelendatabank.

Delphine verwacht veel bij te leren van haar stage: op maat werken van de vrijwilligers, het erfgoedlandschap in Vlaanderen verder leren kennen en samenwerken met toffe collega’s. Haar eerste kennismaking met Histories was tijdens het MamaMito-project waaraan ze met veel plezier heeft deelgenomen. Ze vindt het bijgevolg heel leuk dat ze nu de kans krijgt om de organisatie achter de schermen te leren kennen.

Welkom Delphine en veel succes!

Je kan Delphine contacteren via delphine.hanssens@historiesvzw.be