Tijdelijk nieuw in het team: Lauren Van desteene

Histories heeft er sinds november een nieuw teamlid bij. Lauren Van desteene zal voor de komende zes maanden in het kader van een beroepsinlevingsstage het team Zakelijke Werking vervoegen.

Lauren combineert haar stage met het behalen van een masterdiploma Geschiedenis aan de Universiteit Gent. Op dit moment werkt ze aan haar thesis over gelegenheidspoëzie in de Gentse begijnhoven, wat volledig in lijn ligt met haar interesse in erfgoed, cultuur en literatuur. Naast haar studie werkte Lauren in het kunstencentrum VIERNULVIER.

Lauren ruilt graag de aula om voor de werkvloer en begint met veel nieuwsgierigheid en zin aan haar stage bij Histories. In het team Zakelijke Werking – ook wel de ‘cockpit’ van de organisatie genoemd – zal ze haar organisatorisch talent moeten aanwenden. Ze zal vooral administratieve taken en ‘eerste keren’ op haar bord krijgen, zoals het opstellen van facturen! Daarnaast krijgt ze de kans om mee te volgen met uiteenlopende projecten binnen Histories.

Ze kijkt uit naar de nieuwe ervaring, het in contact komen met mensen die dezelfde passies delen en het meedraaien in een erfgoedorganisatie.

Je kan Lauren contacteren via lauren.vandesteene@historiesvzw.be