Tijdelijk nieuw in het team: Ludwig Lombaerts

Sinds oktober is Histories een nieuw teamlid rijker. Ludwig Lombaerts versterkt de komende maanden het metaaldetectieveld onder begeleiding van Anouk Hazelof.

In 2021 behaalde Ludwig zijn master in de Archeologie aan de KU Leuven. Binnen zijn opleiding en stages leerde Ludwig de cultureel-erfgoedsector beter kennen en werd zijn passie voor archeologie, het verleden en erfgoed nog meer versterkt. Beginnen in de sector liep niet meteen van een leien dakje waardoor hij reeds kort als vervangleerkracht geschiedenis aan het werk ging.

Ludwig vindt het heel fijn om ervaring op te kunnen doen in de cultureel-erfgoed sector, om contacten te leggen, om te kunnen werken aan iets dat hem nauw aan het hart ligt en waarmee vrijwilligers en anderen ondersteund worden. “Dat samen met een werkomgeving die mij warm heeft ontvangen is heel aangenaam en motiverend”, aldus Ludwig.

Ludwig kijkt er naar uit om van verschillende dingen te proeven, om veel bij te leren en om zijn vaardigheden binnen de cultureel-erfgoedsector aan te scherpen.
Je kan Ludwig contacteren via ludwig.lombaerts@historiesvzw.be.

Welkom Ludwig en veel succes!