Vacature beroepsinlevingsstage (BIS): communicatie

Histories is dé dienstverlenende erfgoedorganisatie voor erfgoedvrijwilligers. Wij ondersteunen heemkundigen, genealogen, traditiedragers, metaaldetectoristen en andere mensen en organisaties die vanuit passie zorgdragen voor cultureel erfgoed.

Histories is ook een jonge organisatie in volle ontwikkeling. Daarom zijn we op zoek naar een frisse blik om mee de schouders te zetten onder ons creatieve en inspirerende communicatieaanbod. Je zal daarbij onder meer verantwoordelijk zijn voor onze nieuwsbrieven en sociale media.

Heb je een vlotte pen en hou je ervan om inhoud te vertalen naar beelden of filmpjes? Ben je gebeten door de mogelijkheden die digitale media bieden en ben je bovendien een goede planner? Dan is deze beroepsinlevingsstage bij Histories misschien iets voor jou!

Gedurende een half jaar leer je bij ons vaardigheden en competenties die jouw kans op een job in de non-profitsector versterken. Je werkt samen met collega’s binnen een begeleid kader, leert al doende en bouwt enorm veel praktische ervaring op.

Wat heb je ons te bieden?

 • Je beschikt minstens over een bachelordiploma, bij voorkeur uit een opleiding met een focus op digitale media en communicatie of gelijkwaardig door ervaring.
 • Teksten schrijven is echt je ding en je beschikt over goede redactionele vaardigheden. 
 • Je kan goed overweg met digitale media zoals afbeeldingen, video’s en/of podcasts. 
 • Je voelt goed aan wat onze doelgroep wil en waar ze naar op zoek zijn. 
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, kan sociale situaties goed inschatten en werkt participatief oplossingen uit. 
 • Je kan zelfstandig werken maar ook in team en je bent een goede planner. 
 • Je hebt zin voor initiatief, bent resultaatgericht en pakt problemen aan. 

Wat biedt Histories?

 • Je werkt mee aan de uitbouw van een nieuwe organisatie die een centrale positie inneemt in de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen. 
 • Je komt terecht in een participatieve en inclusieve organisatie met een ervaren team. Er is een professioneel begeleidingskader dat inzet op jouw begeleiding. 
 • Je werkt een groot deel van de tijd van thuis uit maar houdt via dagelijkse check-ins en tools zoals Slack en SharePoint nauw contact met de stagebegeleider en andere collega’s. Daarnaast zal er ook gewerkt worden in het kantoor van Gent of op verplaatsing, afhankelijk van de invulling van de stage. 
 • We bieden (maximaal) 6 maanden een overeenkomst aan voor een voltijdse beroepsinlevingsstage (37u30/week). De financiële vergoeding bedraagt 829,11 euro per maand aangevuld met een telewerkvergoeding en een vergoeding voor woon-werkverkeer. 
 • Je krijgt de kans om een sterkere positie op de arbeidsmarkt te verwerven door je competenties te ontwikkelen, een breed netwerk uit te bouwen en al doende te leren. 
 • Meer weten over een BIS-BAAN? Bekijk dan deze pagina op de website van VDAB. 

Interesse?

Stuur ten laatste op 25 november 2021 je cv en motivatiebrief per e-mail naar vacature@historiesvzw.be met een duidelijke vermelding van ‘kandidatuur BIS communicatie’. Het is belangrijk dat je in deze brief duidelijk maakt wat jouw verwachtingen zijn van de stage, welke vaardigheden je wil inzetten en hoe deze stage past in jouw loopbaanontwikkeling.

Op basis van deze motivatie en het curriculum vitae, wordt een eerste selectie gemaakt. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd om een thuisopdracht te maken die moet ingediend worden vóór 5 december 2021. Op basis van deze thuisopdracht wordt een tweede selectie gemaakt. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een digitaal gesprek op 9 of 10 december 2021.

Indien je nog vragen hebt over deze vacature kan je contact opnemen met info@historiesvzw.be. Meer informatie over Histories kan je vinden op www.historiesvzw.be.