Vacature medewerker digitale erfgoeddata (stage met vergoeding)

\ Ben je gebeten door data en digitale toepassingen?

Histories is dé dienstverlenende erfgoedorganisatie voor erfgoedvrijwilligers. Wij ondersteunen heemkundigen, genealogen, traditiedragers, metaaldetectoristen en andere personen en organisaties die vanuit hun passie zorg dragen voor cultureel erfgoed.

Samen met je collega’s in het team digi/data ga je aan de slag met verschillende digitale toepassingen, bijvoorbeeld voor het verzamelen, standaardiseren of verrijken van erfgoeddata van of voor erfgoedvrijwilligers. Je ondersteunt het team en werkt mee aan verschillende soorten plannen en projecten om onze werking te verbeteren.

Ben je een goede projectplanner en nieuwsgierig naar data en digitale toepassingen? Dan is deze betaalde beroepsinlevingsstage iets voor jou! De stage biedt je de kans om gedurende een half jaar je vaardigheden verder te ontplooien en concrete ervaring op te doen die jouw kans op een job in de cultureel-erfgoedsector versterkt.

Wat heb jij ons te bieden?

\ Je werkt gestructureerd en bent sterk in projectmanagement.
\ Je beschikt over een analytische geest maar bent ook in staat om creatieve
oplossingen te formuleren.
\ Je neemt vlot verantwoordelijkheid op en pakt problemen aan wanneer ze zich
stellen.
\ Je hebt zin voor initiatief en een hands-on aanpak.
\ Je kan in team werken en participatieve processen tot een goed einde brengen.
\ Je hebt een interesse in digital humanities en het werken met digitale datasets.
\ Heb je ervaring met digitalisering van erfgoed, dataverwerkingstools,
contentmanagementsystemen of databasebeheer, dan is dat een plus.
\ Je bent in het bezit van een bachelor- of masterdiploma of hebt aantoonbare
relevante werkervaring.
\ Je wil je inzetten voor een maatschappelijk doel en vrijwilligers ondersteunen
in hun erfgoedpraktijken.

Wat biedt Histories?

\ Een overeenkomst van (maximaal 6 maanden) voor een voltijdse beroepsinlevingsstage (BIS-stage) (37u30/week). De financiële vergoeding bedraagt 1000 euro per maand aangevuld met een telewerkvergoeding en een vergoeding voor woon-werkverkeer.
\ Je stage omvat een afwisselend takenpakket. Je krijgt de kans om een sterkere positie op de arbeidsmarkt te verwerven door je competenties te ontwikkelen, een breed netwerk uit te bouwen en al doende te leren.
\ Je komt terecht in een organisatie die veel belang hecht aan samenwerking en inclusie. Er is een ervaren team dat inzet op jouw begeleiding, onder meer met een persoonlijke stagebegeleider.
\ Je werkt mee aan de uitbouw van een organisatie die een centrale positie inneemt in de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen.
\ Je werkt een groot deel van de tijd van thuis uit, maar houdt via dagelijkse check- ins en tools zoals Slack en SharePoint nauw contact met het team. Daarnaast zal er ook gewerkt worden in het kantoor van Mechelen of Gent (minimum 1 dag per week) of op verplaatsing, afhankelijk van de invulling van de stage.

Meer weten over een BIS-BAAN? Bekijk dan deze pagina op de website van VDAB.

Wat vonden onze vorige stagiairs? Lees hier hun getuigenissen:
https://historiesvzw.be/stageterugblik/

Interesse?

Stuur ten laatste op 23 april 2023 je cv en motivatiebrief per e-mail naar vacature@historiesvzw.be met een duidelijke vermelding van ‘kandidatuur BIS digitale erfgoeddata’. Het is belangrijk dat je in deze brief duidelijk maakt wat jouw verwachtingen zijn van de stage, welke vaardigheden je wil inzetten en hoe deze stage past in jouw loopbaanontwikkeling.

Op basis van deze motivatie en het curriculum vitae, wordt een eerste selectie gemaakt. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een digitaal gesprek op 27 april 2023.

In het selectieproces leggen we de focus op competenties van mensen en zorgen we ervoor dat kandidaten gelijke kansen krijgen, ongeacht hun geslacht, genderidentiteit, geaardheid, afkomst, functiebeperkingen, leeftijd of levensbeschouwing.

Indien je nog vragen hebt over deze vacature kan je contact opnemen met info@historiesvzw.be. Meer informatie over Histories kan je vinden op www.historiesvzw.be.