Consultatiecirkels

Histories vindt het belangrijk dat haar gemeenschappen een stem krijgen in de werking. Dat gebeurt al formeel via het bestuursorgaan en de algemene vergadering. Daarnaast willen we regelmatig mensen met verschillende perspectieven en ervaringen samenbrengen rond uiteenlopende thema’s. Zo houden we beter voeling met de noden en behoeften van onze gemeenschappen en zoeken we samen naar oplossingen voor uitdagingen.

Die raadpleging van onze gemeenschappen organiseren we via zogenaamde consultatiecirkels. Dat zijn tijdelijke bijeenkomsten zodat het voor zoveel mogelijk mensen haalbaar blijft om hun ervaringen, visie en kennis met ons te delen.  In 2020 hielden we consultatiecirkels rond ons algemeen beleid, het genealogisch vormingsaanbod, de problematiek van regionale erfgoedtijdschriften, diversiteit en inclusie, MEDEA en het project Familiegeschiedenis.be.

Wil jij participeren aan de visievorming van Histories? Wil je samen met anderen nadenken over een van deze thema’s? Volg dan onze oproepen via de nieuwsbrief en website en meld je aan. Meer informatie over de werking en samenstelling van consultatiecirkels lees je in onderstaand infoblad. Toch nog vragen of opmerkingen? Contacteer ons via cc@historiesvzw.be.