Home / Projecten

Projecten

Histories is actief in verschillende nationale en internationale samenwerkingsprojecten waarmee we het Vlaamse erfgoedvrijwilligerswerk sterker op de kaart willen zetten. De inspiratie en expertise die hierbij ontwikkeld wordt, delen we graag!

Ontdek onze lopende projecten

Familiegeschiedenis.be

Ontdek stap voor stap je familieverleden in historische documenten en hedendaagse databanken.

MamaMito

Ontdek alle moeders waaruit jij groeide: duik in de stamboom van je voormoeders, vind onverwachte verwanten, ontdek je moederlijke Mito-DNA en help mee de wetenschap vooruit!

Erfgoedcrowdfunding

Histories bouwt in samenwerking met Erfgoed in de Praktijk, Growfunding en Cera een sociaal en financieel draagvlak voor civic crowdfunding van erfgoedprojecten uit.

Inclusive museums

Internationaal project met als doel om best practices uit te wisselen rond diversiteit, inclusie en vrijwilligerswerking in de erfgoedsector. Histories neemt hiervoor deel aan verschillende plaatsbezoeken en overlegmomenten met partners uit Polen, Finland, Spanje en Nederland.

Slimerfgoed.be

Het project ontwikkelt met wisselende clusters van Vlaamse erfgoed- en onderwijspartners vier trajecten met proeftuinen voor schoolerfgoed en een platform, waar scholen en erfgoedorganisaties elkaar kunnen vinden en hun activiteiten, kennis en inspiratie omtrent alle functies van schoolerfgoed uitwisselen.

Ontdek het verhaal van jenever in je buurt

Project dat vrijwilligers in contact brengt met bronnenmateriaal rond de jeneverproductie in hun omgeving. We reiken handvaten aan om zelf onderzoek te voeren. Tegelijk proberen we vrijwilligers in een regio samen te brengen met als doelstelling het onderzoek te kunnen plaatsen in een ruimere context.

Erfgoed op KlasCement

Op een speciale deelsite van KlasCement komt een bundeling van erfgoedgerelateerde leermiddelen die leerkrachten kunnen gebruiken in de les.