MEDEA, wat staat voor ‘Metaaldetectie en Archeologie’, is een online platform waar detectoristen, onderzoekers en erfgoedmedewerkers archeologische metaaldetectievondsten en kennis kunnen delen via een publiek toegankelijke databank. Het project kende sinds begin 2019 een doorstart in de werking van Histories.
Histories wil zo bijdragen aan het beter toegankelijk maken van deze vondstcategorie voor geïnteresseerde onderzoekers, erfgoedmedewerkers, -vrijwilligers en liefhebbers, maar ook de belangrijke bijdrage van metaaldetectoristen beter te belichten. Met vereende krachten werken we aan een overzicht van archeologische metaaldetectievondsten in heel Vlaanderen.
Op de website van MEDEA vind je onder andere:
- Meer informatie over hoe MEDEA werkt
- De al ingevoerde vondsten
- De verschillende collecties
- Nieuws uit de metaaldetectiesector
- De oproepen die MEDEA al lanceerde om bepaalde voorwerpen te registereren
- Tips en voorbeelden uit de praktijk
- Meer informatie als je graag zou willen meewerken
- Veelgestelde vragen
Heb je daar niet gevonden wat je zocht, dan kan je terecht op info@vondsten.be.
Details
Coördinerende instantie | Histories |
Partners | MEDEA is een project van Histories dat gesubsidieerd wordt door het agentschap Onroerend Erfgoed en werd voor het publiek gelanceerd in 2017. Het is een initiatief van het Brussels ErfgoedLab (BREL, departement History, Archaeology, Arts, Philosphy & Ethics, VUB), Imec- SMIT, en meemoo, met de steun van de Vrije Universiteit Brussel en de Herculesstichting. De ontwikkeling gebeurde door WeConnectData. |
Aanspreekpunt Histories | Katelijne Nolet |