Promoot je activiteit. Het juiste kanaal voor je erfgoedverhaal

Je activiteit bekend maken bij een zo groot mogelijk publiek met een klein budget: daar droomt elke vereniging van. Met deze praktijkgerichte vorming laten we je begrijpen hoe communicatie werkt en welke communicatiekanalen voor jouw vereniging en jouw erfgoedactiviteiten het meest geschikt zijn. 

Wie is je doelpubliek? Hoe formuleer je een boodschap die beantwoordt aan de noden van je publiek?  Facebook, de UiTkalender, lokale pers, flyers, affiches, …  welke (digitale) kanalen gebruik je het best? Lesgever Toon Beullens geeft je naast goede voorbeelden van andere verenigingen ook de basis van publiekscommunicatie, én een handig overzicht van de mogelijkheden, afgestemd op een lokaal en regionaal niveau. 

Doelgroep 

Dit is een vormingsavond voor vrijwilligers en organisaties die een basiskennis willen verwerven over het promoten van erfgoedactiviteiten met een klein budget. 

Lesgever 

Toon Beullens (Publiq) 

Tijdstip, data en locaties 

De vormingsavonden vinden plaats op de onderstaande data en locaties, steeds van 19u30 tot 22u (ontvangst vanaf 19u). Het gaat telkens om dezelfde vorming die op verschillende locaties wordt georganiseerd. Afhankelijk van de coronamaatregelen op dat moment zullen de sessies online of op de vermelde locaties plaatsvinden. De vorming van 12 november is sowieso een online sessie. 

  • woensdag 21 oktober 2020 - POC De Kepper, Kerkhofweg 4, 9770 Kruisem i.s.m. Davidsfonds Kruishoutem of online
  • woensdag 28 oktober 2020 – Fort van Duffel (zaal Brasserie De Krone), Mechelsebaan 249, 2570 Duffel of online 
  • donderdag 12 november 2020 – online sessie 
  • maandag 16 november 2020 – Emile Van Dorenmuseum, Henri Decleenestraat 21, 3600 Genk of online 
  • woensdag 25 november 2020 - Oude Abdij Kortenberg (Karterzaal), Abdijdreef 22, 3070 Kortenberg of online 

Organisatie 

Deze vormingsavonden worden georganiseerd door Erfgoed in de PraktijkDat is het gezamenlijk vormingsaanbod van Histories, FARO, Herita, CRKC-PARCUM en Davidsfonds. In het kader van een aantal erfgoedevenementen (Open Monumentendag, Erfgoeddag, Open Kerkenweekend, Nacht van de Geschiedenis) organiseren deze partners al een aantal jaren laagdrempelige avondcursussen die de deelnemers aan deze evenementen helpen bij de organisatie van hun activiteiten naar aanleiding van deze erfgoedevenementen. 

Prijs 

Het inschrijvingsgeld per vormingsavond bedraagt 5 euro. Na het invullen van het inschrijvingsformulier krijg je alle gegevens voor de betaling. 

Inschrijven 

Inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen voor de vormingsavond via dit inschrijvingsformulier. Tijdens (of na) de vorming ontvang je cursusmateriaal.  

Meer informatie? 

Contacteer Rob Bartholomees via rob.bartholomees@historiesvzw.be of op 015/80 06 32 

 

Praktische info

Lesgever

Toon Beullens (publiq)

Prijs

5 euro

Data en locatie

Woensdag 21 oktober (Kruishoutem)
Woensdag 28 oktober (Duffel)
Donderdag 12 november (online)
Maandag 16 november (Genk)
Woensdag 25 november (Kortenberg)

 

Posted in Vormingsaanbod.