Vacature: projectcoördinator Medea en stafmedewerker ICT (voltijds)

Histories vzw zoekt een medewerker die enerzijds de coördinatie en uitbouw van het MEDEA-platform zal opnemen (50 %) en anderzijds de ICT-werking van Histories vzw mee ondersteunt en ontwikkelt (50%).

Organisatie

Histories is het aanspreekpunt voor iedereen met een passie en interesse voor genealogie, lokaal erfgoed/heemkunde en cultuur van alledag. Histories vormt het vervolg op de werking van Heemkunde Vlaanderen, Familiekunde Vlaanderen en LECA en is erkend om de noden van erfgoedvrijwilligers op te vangen.

Meer informatie op www.historiesvzw.be

MEDEA is een project dat informatie over metaaldetectievondsten documenteert en ontsluit via het online platform www.vondsten.be. Het initiatief wil op die manier het potentieel van deze talrijke vondsten  voor archeologische kenniswinst en erfgoedparticipatie waarmaken. Vanaf 1 januari 2019 wordt het beheer van MEDEA overgenomen door Histories vzw. De Vrije Universiteit Brussel biedt wetenschappelijke ondersteuning, en vormt samen met overige partners uit de wetenschappelijke en erfgoedsector (Packed) de stuurgroep van MEDEA.

Meer informatie op www.vondsten.be

Functieomschrijving

Als projectcoördinator (50 %) ben je verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en de ontwikkeling van MEDEA, hét ontsluitingsproject voor archeologische metaaldetectievondsten in Vlaanderen.

Je volgt hierbij de uitvoering van het opgestelde actieplan nauwkeurig op (actieplan kan opgevraagd worden indien nodig) met onder meer het dagelijks beheer en verdere ontwikkeling van het platform, het monitoren van vondstmeldingen de opstart van een stuurgroep en het uitbouwen van het netwerk van detectoristen en onderzoekers rond het platform.

Je krijgt hiervoor ondersteuning en begeleiding vanuit Histories in samenwerking met de projectpartners (VUB en Packed).

Als stafmedewerker ICT (50 %) verzorg je mee de ICT-ondersteuning bij Histories. Je lost samen met je collega’s diverse ICT-problemen op binnen de organisatie zoals het beheer van databanken, websites en Sharepoint.

Functieprofiel

 • Je bent minstens in het bezit van een universitair diploma op Bachelorniveau in de Archeologie of Kunstwetenschappen en Archeologie.
 • Je kan vlot omgaan met computertoepassingen en bent bereid je in te werken in de technische aspecten van de databanken en platformen, hierbij ondersteund door collega’s binnen en buiten de organisatie.
 • Je hebt ervaring met de registratie van archeologische metaalvondsten uit diverse periodes.
 • Je hebt voldoende kennis van de wetgeving en beleid rond metaaldetectie of bent bereid je hierin in te werken.
 • Je kan je voldoende inleven in de standpunten en belangen van diverse stakeholders, van wetenschappelijk onderzoekers over lokale erfgoedinstanties tot individuele hobbydetectoristen.
 • Je toont voldoende zelfstandigheid, creativiteit en initiatief in uw werk, maar bent eveneens in staat om in team te werken, al dan niet in een trekkende rol.
 • Je bent communicatief ingesteld en vlot ter pen.
 • Je bent stressbestendig, werkt zorgvuldig en planmatig.

Aanbod

 • Een voltijdse job in een dynamische, nieuwe organisatie met veel kansen tot zelfontplooiing
 • Contract van bepaalde duur voor 1 jaar met reële kans op verlenging
 • Wedde volgens niveau op basis van wedden paritair comité 329.01 en extralegale voordelen (dertiende maand, maaltijdcheques, abonnement openbaar vervoer voor woon-werkverkeer of fietsvergoeding)

Histories vzw voert een gelijkekansenbeleid. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd of afkomst.

Interesse?

Hebt u interesse voor deze vacature, bezorg dan uiterlijk op 15 februari 2019 uw kandidatuur met:

 • Sollicitatiebrief waarin u uw kandidatuur motiveert
 • Curriculum vitae waaruit blijkt dat u voldoet aan de voorwaarden
 • Een kopie van uw diploma’s

U mag uw kandidatuur mailen naar Histories via info@historiesvzw.be met vermelding van ‘Vacature projectcoördinator en stafmedewerker ICT’ in de onderwerpregel.

Bijkomende informatie is op te vragen via bovenstaand mailadres of via telefoon 015/20.51.74.

Selectieprocedure

Een preselectie gebeurt op basis van de sollicitatiebrief en het cv.

Maximum 12 kandidaten worden uitgenodigd voor een schriftelijke proef. Nadien volgt een interview.

Histories vzw
Huis De Zalm
Zoutwerf 5
2800 Mechelen
www.historiesvzw.be

Posted in Vacatures.